180127 Fršlundas Adam Almqvist under ishockeymatchen i SHL mellan SkellefteŒ och Fršlunda den 27 januari 2018 i SkellefteŒ. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRN / Cop 117 …
Skellefteå AIK

Köksdörren stod öppen – det utnyttjade Frölunda: ”Jag såg att han kom ut långt”

Det var upplagt för tungviktsmöte i Skellefteå Kraft Arena. De som var tyngst var bortalaget Frölunda som två gånger om utnyttjade Joni Ortios köksdörr i matchen som slutade 0-3.

Roger Rönnberg sa till C More inför matchen att det var hemmalaget Skellefteå som skulle rätta sig efter dem, inte tvärtom. Inledningen gav vid handen att tränaren präntat in budskapet hos sina mannar som vaskade fram chanser framför Joni Ortio.

Men målen uteblev. Trots att Skellefteå fick spela i fem mot tre i 46 sekunder sedan först Ryan Lasch åkt ut för charging och senare Christoffer Ehn för puckout. Men hemmalaget lyckades inte få in pucken.

Istället var det Frölunda som i den andra perioden gick ifrån målmässigt. Först var det Carl Grundström som skickade in en puck som backen Adam Almquist snappade upp, gick runt kassen och la in den köksvägen.
— Jag såg att han (Joni Ortio) kom ut långt och tänkte att ska jag gå runt så måste det gå snabbt, berättade målskytten för C More i pausen.

Frölunda var rejält mycket bättre än Skellefteå i den andra perioden och i powerplay kunde Matt Donovan kruta in 0-2.
— Jag tycker vi spelar ganska bra. Vi kommer ut hårt och spelar pucken på deras backar som har lite problem, sa Almquist.

Likt Almquist utnyttjade även Frölundas succéförvärv Jan Mursak köksvägen när han i inledningen av den tredje perioden sett till att göra 3-0 till Frölunda. Vilket också blev slutresultatet.

Inför den tredje perioden intervjuades Skellefteås tränare Bert Robertsson av C More och han höll inte alls med om att Frölunda var så mycket bättre än hans lag.
— Jag tycker inte vi är långt under någon nivå, sa han och lade till att han tyckte det var en jämn hockeymatch.