Malmö besegrade Brynäs.

Från nio raka segrar – till två raka storförluster

Gavlerinken var länge en hemmaborg i ordets rätta bemärkelse för Brynäs. Men efter kvällens 4-1-förlust mot Malmö har laget två raka förluster  – och 2-9 i målskillnad på dessa matcher.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Malmö tog sig ett kliv närmare en topp sex-plats efter kvällens 4-1-vinst borta mot Brynäs. De skadeskjutna skåningarna visade prov på en ruskig effektivitet och hade grundlagt segern redan innan den första perioden var över.

Daniel Zaar pangade in 1-0 innan Stefan Warg och Matias Lassen också fick utdelning. Warg gjorde sitt blott andra mål i SHL-karriären. Samma sak gäller för backen Lassen, som dessutom spelade på den ovana positionen forward i kväll. Det syntes emellertid inte när han mycket elegant styrde in 3-1 bakom David Rautio.

MÅLVAKTSTAVLA

Rautio, ja. Han har de senaste månaderna varit en av SHL:s allra bästa målvakter men i kväll hade han det riktigt tungt. Åtminstone ett par, kanske tre, av Malmös mål var långt ifrån otagbara. Framför allt Fredrik Händemarks 4-1 i den andra perioden går in under kategorin målvaktstavlor.

Brynäs tryckte på i slutperioden för att försöka få spänning, men Oscar Alsenfelt imponerade stort i Malmös mål. Närmare än ett ribbskott från superlöftet Adam Boqvist kom aldrig hemmalaget. Den enda som gjorde mål för Brynäs i kväll var Daniel Mannberg.

Malmö har nu sju poängs försprång på Gävlelaget.