Jan Hlavac hade en framgångsrik tid i Linköping.Foto: Bildbyrån

Han har upplevt det mest inom hockeyn. Men den förre Linköpings- och Växjöstjärnan Jan Hlavac verkar vilja ha mer. Nu är det klart att han gör comeback – i den tjeckiska tredjeligan.

Jan Hlavac fyller 42 år i höst och har hittills under säsongen inte spelat för något lag. Men nu ska han hjälpa HC Vrchlabi, där hans bror Petr Hlavac är tränare.
— Självklart gör ingen spelare alla resultaten, men jag tror och hoppas att han kommer att passa vårt lags pussel, säger sportchefen Jiri Jakubec i en kommentar till klubbens hemsida.

VAR AKTUELL FÖR JAGRS KLUBB

Sportchefen berättar också att Hlavac var aktuell för Kladno, men att det föll när Jaromir Jagr vände åter från NHL.

Jan Hlavac draftades av New York Islanders 1995 men gjorde aldrig några NHL-matcher för klubben. Istället debuterade han i ligan för rivalen Rangers och har under totalt sex säsonger på andra sidan Atlanten även representerat Philadelphia Flyers, Vancouver Canucks, Carolina Hurricanes, Tampa Bay Lightning och Nashville Predators. Totalt har han gjort 224 poäng på 436 NHL-matcher.

Totalt har han spelat sex VM för Tjeckien och vunnit två guld på dessa. Men det är för hans SHL-karriär han gjort sig mest känd för den svenska publiken. Under sex säsonger mellan 2008 och 2014 spelade han totalt 195 matcher för Linköping och Växjö. 174 poäng blev det på dessa.