Leif Boork.
OS 2018

Damkronorna vann uppmärksammade matchen

Uppladdningen inför OS-turneringen är i full gång och tidigare idag besegrade Sverige Korea med 3-1. Men det var händelser utanför arenan som tog fokus.

Om vi börjar med själva matchen så vanns den redan i den första perioden när Sverige genom mål av Rebecca Stenberg, Erika Grahm och Hanna Olsson kunde gå till pausvila med en 3-1-ledning.

Det var de enda målen som föll. Resten av matchen blev mållös. Damkronornas sista träningsmatch inför OS är på tisdag då Leif Boorks landslag möter OAR innan Japan väntar i OS-premiären den 10 februari.

Dagens match har dock fått uppmärksamhet för annat än hockey. Utanför arenan i Incheon var det massiva demonstrationer mot eller med beslutet att syd och nord ska spela i ett samlat koreanskt landslag under OS. Det är ju minst sagt infekterat mellan Nord- och Sydkorea sedan länge.

Bland annat TT rapporterar om stora protester inför matchen bland demonstranter från båda lägren. Även förbundskapten Leif Boork noterade händelserna inför och det stora polisuppbådet. Han skriver på Twitter att han gissar på 2 000 poliser utanför arenan i Incheon.