Elvenes har bytt tejpning och hittat formen.
SHL

Detaljen som fick det att lossna för Elvenes: ”Behövde en förändring”

ANNONS

Lucas Elvenes behövde en nytändning för att få igång poängproduktionen igen. Han bytte tejpning på klubban och blev första målskytt när Rögle derbyslog Malmö med 5-2.
– Man behöver någon förändring för annars känner man att samma grej sitter kvar hela tiden, säger Elvenes till Hockeysverige.se.

Malmö (Hockeysverige.se)

Det är ofta de små detaljerna som leder till framgång eller motgång för en hockeyspelare.  För Rögles Lucas Elvenes har den senaste tiden inte resulterat i samma framgång som hans höst i Oskarshamn och som hans första tid i Rögle gjorde då spelet flöt och han öste in poäng.
– Alla har sina downperioder. Detta var min för den här säsongen. Det gäller att inte tänka utan bara ta sig upp på hästen igen. Det började förra matchen och fortsatte idag. Jag har samma självförtroende som innan. Jag tycker det känns bättre igen, säger Elvenes.

För att hitta tillbaka dit förändrade Lucas en detalj till matchen mot Örebro i lördags. Istället för att tejpa hela klubb-bladet tejpade han endast mitten av det.
– Jag kände att jag behövde någon förändring och har alltid velat köra den för pappa hade den, förklarar Elvenes.

Är det så enkelt?
– Man behöver någon förändring för annars känner man att samma grej sitter kvar hela tiden. Det kändes bra på träning. Pucken stannar lite mer när man har hela bladet men jag tycker det känns bättre med den här.

Foto: Bildbyrån

Lucas Elvenes såg betydligt piggare ut mot Örebro och i måndagens match mot Malmö fick han dessutom utdelning igen för första gången på 13 matcher.
– Det var superskönt. Speciellt i ett derby med så mycket folk. Jag rös när jag gjorde det. Det är framför kassen det händer, så jag gick in där och forcerade in en puck.

Elvenes rakade in en passning från nära håll, en passning som Ted Brithén stod för. Elvenes mål satte ton på matchen och Rögle gick ifrån till 2-0 innan första tjugo var slut.
– Det var inget snack idag. Vi var i deras zon nästan hela tiden och jag tyckte alla körde på. De fick knappt några målchanser och redan efter första kändes det som att vi hade satt punkt på matchen, menar Elvenes.

Malmö gjorde visserligen den andra periodens enda mål men i den tredje drog Rögle ifrån till 5-1 innan Johan Olofsson fixade 5-2 på straff på slutet.
– Vi ville visa att vi är bättre än Malmö och bäst i Skåne inför den här storpubliken. Alla kom med bra energi och gjorde sitt bästa, det är jag glad för.

Vad är så speciellt med ett derby?
– Jag har sett massor med matcher mellan Rögle och Malmö och har alltid velat spela derbyn. Idag var det extra häftigt, säger Lucas som är uppvuxen med spel i Rögle i hela sin ungdoms- och juniorkarriär.
– Vi måste fortsätta som vi gjort och inte ändra något. Det gäller att träna som vi gjort och fortsätta tävla bara, säger

Segern innebar tre poäng för Rögle i kampen om att undvika kval. Elvenes gjorde mål igen och den där tejpningen lär väl få vara kvar ett tag till.
– Klart den kommer, avslutar Elvenes.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch