Rick Nash.Foto: Getty Images

18 lag är borta. Men tolv lag finns fortfarande med i kampen om Rick Nash signatur. Den forne superstjärnan närmar sig en trejd.

New York Rangers ser ut att bli säljare på deadline för trejder som kommer om några veckor. Efter en tung period har man tappat något i slutspelsracet och dessutom har flera tunga namn utgående kontrakt. Ett av dem: Rick Nash.

Nash kom till Rangers säsongen 12/13 och har varit en av de klarast lysande stjärnorna i laget. Den forne skyttekungen i NHL har dock en tung säsong med 15+10 som facit på 52 matcher. Han väntas försvinna från laget innan säsongens slut.

ÅTERKOMST TILL COLUMBUS AKTUELL?

Nu skriver TSN:s Bob McKenzie att Rangers bett honom lämna in en lista med lag han inte kan tänka sig att bli trejdad till. Den listan innehåller 18 lag. Tolv lag finns alltså kvar för Nash. Troligtvis tolv lag 33-åringen ser som troliga Stanley Cup-utmanare, menar McKenzie. Rick Nash har aldrig vunnit Stanley Cup.

Igår skrev New York Posts Larry Brooks att Rangers kan tänka sig att behålla upp till halva Nash monsterlön på 7,8 miljoner dollar. Brooks skriver också att Nashville Predators, Columbus Blue Jackets, Dallas Stars, St. Louis Blues, San Jose Sharks och Pittsburgh Penguins är några lag som skulle kunna funka för Nash. Columbus vore naturligtvis speciellt, med tanke på att det var den klubb som valde honom som första spelare i draften 2002.

Michael Grabner och Jimmy Hayes är två andra namn som ryktas vara på väg bort från Rangers, precis som den högt aktade lagkaptenen Ryan McDonagh.