Deppigt i Växjö efter finalförlusten.
Nyheter

Bortdömt mål fällde Växjö – finska JYP CHL-mästare

JYP Jyväskylä är CHL-mästare 2018. Efter att Växjö Lakers dömts bort ett mål i den tredje perioden kunde det finska Liiga-laget hålla undan och vinna finalen med 2-0.

Det blev ingen fjärde raka svensk titel i Champions Hockey Leauge. Joonas Nättinen blev CHL-finalens första målskytt när han satte 1-0 14:32 in i den andra perioden. Målet kom efter ett flygande anfall i powerplay där Nättinen avslutade med ett skott under armen på Lakers målvakt Viktor Fasth.

Minuter innan hade Växjö ett jätteläge att ta ledningen i matchen men utdelningen i det fem-mot-tre-läge laget hade uteblev.

Ju längre den tredje perioden led desto intensivare spelade JYP på sina ledning. Växjö försökte och försökte och till slut kom också möjligheten till kvittering, men Eric Martinssons mål dömdes bort på grund av att Martin Lundberg haft kontakt med målvakten Jussi Olkinuora. Växjö skakade snabbt av sig motgången och fortsatte pressa, men med knappt fem minuter kvar att spela fick Växjö en utvisning för för många spelare på isen vilket tillät JYP att spela av värdefull tid.

Med två minuter kvar att spela höjde domarna på handen för en avvaktande JYP-utvisning. Växjö satte press och det efterföljande powerplay-spelet blev ordentligt svettigt för Olkinuora och de andra i JYP-försvaret. Den bästa chansen hade Andrew Calof som från nära hål styrde passningen från Joel Persson över. Istället skickade Janne Kolehmainen pucken i tom kasse och JYP fick titulera sig CHL-mästare för första gången.