UPPGIVET. Henrik Lundqvist och hans Rangers har det tungt just nu.Foto: Getty Images

Tre raka förluster. Sex förluster på sju matcher. New York Rangers har rasat ihop totalt. Trots att Henrik Lundqvist räddade 39 skott föll laget i natt mot Dallas med 2-1.
– Han gav oss chansen, säger coachen Alain Vigneault.

Det ser inte ens ut att bli slutspel för New York Rangers och mycket tyder på att man kommer sälja av en del av sina viktiga spelare innan trejd deadline som kommer om några veckor. Mörkret blev i natt än tydligare när man åkte på sin tredje raka förlust då Dallas vann med 2-1.

Men Henrik Lundqvist storspelade. Svensken stoppade 39 skott och såg till att ställningen var 1-1 inför slutperioden. Då avgjorde Dallas tjeckiske veteran Martin Hanzal. Men svensken hyllades stort av coachen Alain Vigneault efter sin storartade insats i Rangerskassen.
– Han gav oss chansen att vinna. Det är precis det man vill se av sin målvakt, säger han enligt nhl.com.

”EN AV DE BÄSTA MATCHERNA FÖR SÄSONGEN”

Men det blev en ny frustrerande kväll för Henrik Lundqvist. Superstjärnan hittade en tydlig nyckelfaktor till den nya förlusten.
– I slutändan är skillnaden ”special teams”. Vi tar för många utvisningar. Vi har svårt att vinna just nu. Vi kan inte ta för många utvisningar – det är fakta. Då kan de sätta ut sina bästa spelare på isen, samtidigt som det håller våra bästa spelare borta från isen.

I Dallas målbur imponerade Ben Bishop och stod för 31 räddningar. Stars har nu vunnit tre raka matcher.
– Jag tror det här måste vara en av de bästa matcherna för säsongen. Vi spelade bra i alla faser av matchen. Killarna gjorde ett kanonjobb, säger målvaktsstjärnan.

David Desharnais var den enda som överlistade Bishop. Tyler Seguin gjorde Dallas första mål, innan Hanzal klev fram och avgjorde.