• Publicerat 6 februari, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Liss har fått vänja sig vid att ge intervjuer sedan den succéartade SHL-starten.Foto: Peter Ekholm/Hockeysverige

Sju poäng på sina tre förstamatcher med nya klubben Rögle säger det mesta. Olle Liss är kanske SHL:s hetaste hockeyspelare för tillfället. 
– Det har varit skitkul. Jag har kommit in i det fantastiskt med både spelare och ledare. Det har också varit helt fantastiska fans i Rögle, säger Liss till Hockeysverige.se. 

Malmö/Helsingborg (Hockeysverige.se)

Olle Liss sprudlande framfart i SHL den senaste tiden har väl knappast undgått någon i hockeysverige. Hans facit: tre mål och fyra assist på bara tre matcher har redan gjort den 25-årige forwarden till publikfavorit i Ängelholm.
– Det har känts jättebra sedan det blev klart, jag är helnöjd, säger Liss när vi träffas efter Rögles derbyseger mot Malmö på måndagskvällen.

Liss blev klar den 30:e januari efter att Rögle förlorat borta mot Skellefteå AIK. På förmiddagen hade Liss tränat med sin dåvarande klubb Pantern, men efter det gick processen fort.
– Efter lunch ringde min agent och frågade om jag kunde tänka mig att flytta till Rögle på en gång…så på tisdagskvällen blev det klart med Rögle, berättar Liss.

Olle Liss skrev inför säsongen på för Pantern. Mycket på grund av att barndomsvännen och nuvarande Malmöcentern Fredrik Händemark spelat i klubben och redan var bosatt i stan
– Han pratade väl ganska gott om mig med Pantern verkar det som. Jag har väl honom att tacka för mycket också såklart, säger Liss.

– Jag spelade mot Pantern förra säsongen och hade ganska bra koll på laget och att de hade en ganska bra stomme som fick vara kvar till den här säsongen. Jag visste att det var att bra lag. Det bevisade vi med alla turer som var runt omkring.

Det naturliga steget från Pantern har de senaste säsongerna visat sig vara SHL-klubben Malmö Redhawks. Både Händemark, Lars Bryggman och Axel Wemmenborn har tagit steget dit, men så blev det inte för Liss.
– Malmö var aldrig aktuellt. Jag har kört på som vanligt under säsongen även när vi hade skador och utlåningar och så vidare, men vi som var i Pantern hade ju inget att fokusera på än det som var.

EGEN RAMSA
Efter 11 mål och 16 assist på 39 matcher med Pantern väcktes intresset hos Rögle istället. Liss fick reda på av sina agent att Rögles sportchef Chris Abbot studerat honom och ytterligare någon match senare hade han sitt första snack med sin blivande klubb.
– Han (Chris) kollade några matcher. De visade lite intresse men jag trodde inte att det skulle bli aktuellt redan i år utan jag var fokuserad på att spela med Pantern och ta allt annat efter säsongen, berättar Liss.

Han debuterade i Rögle mot Brynäs två dagar efter att övergången blev klar och stod då för två målgivande passningar. Ytterligare två dagar senare satte han två mål när Rögle vann hemma med 6-1 mot Örebro. Succén var ett faktum och redan efter sitt andra mål i klubben hade han fått en egen ramsa av hemmafansen.
– Den är svår att missa. Det är helt fantastiska fans vi har. När folk började gå hem här ikväll såg man vilka som var kvar. Det är mycket folk som hejar på Rögle. Det är helt otroligt. Det har varit en fantastiskt start för både mig och laget, berättar Liss som också stod för ett mål och två assist mot Malmö.

”GÖRA MIN GREJ”
Olle Liss har tagit den långa vägen till SHL. Från Hockeyettan och Halmstad samt Kristianstad, till danska ligan och vidare till Hockeyallsvenskan och Västervik och Pantern. Gemensam nämnare för hela resan är hans målskytte. Liss har gjort över 20 mål i samtliga utom två av sina seniorsäsonger, den i Pantern som slutade i förtid på grund av förklarliga orsaker, är en av dem.
– Jag vet inte om jag har gjort något speciellt. Jag försöker bara göra min grej, det är ju ändå det som tagit mig hit. Jag kan ju inte ändra på något för att jag kommit ett snäpp högre. Det jag måste göra är att göra allt lite mer ordentligt och steppa upp allt, spela lite rejälare och smartare men fortfarande mitt spel.

Liss kommer bli skåning i åtminstone två säsonger till och trivs han bra nu lär han trivas ännu bättre om ett par månader då solen kommer fram. Dalkarlen har nämligen ett intresse för motorcyklar och den rastar han mer än gärna när det blir tillfälle.

–  Jag har den i ett förråd här nere så den står i ett förråd och väntar på att solen tittar fram, säger Liss.

Men först ska han försöka fortsätta succén och hålla Rögle kvar i SHL.
– Det har varit skitkul. Jag har kommit in i det fantastiskt med både spelare och ledare, säger Liss.