Anton Mylläri.Foto: Bildbyrån

Som ung sågs han som ett jättelöfte. Men det skulle dröja ett tag innan Anton Mylläri slog sig in på den stora scenen. Efter en fin säsong med Malmö i SHL belönas han nu med ett till år i klubben.

Anton Mylläri var som ung ett stående inslag i de yngre landslagen och spelade bland annat U18-VM för Sverige 2008. Men de följande åren följde inte utvecklingskurvan prognosen och det blev fram till i höstas spel i Hockeyettan, Hockeyallsvenskan och Danmark för Västeråsprodukten.

TAGIT STORA STEG

Efter en bra fjolårssäsong för Västerås i allsvenskan fick Malmö upp ögonen för honom och sedan han kom till klubben har han tagit ytterligare kliv i sin utveckling. Dessutom har han bidragit med åtta poäng från sin backplats.
— Anton har tagit väldigt stora steg sedan han kom till oss inför den här säsongen och verkligen bevisat att han klarar att att spela på denna nivå. Han har dessutom kapaciteten av logga många minuter, passar så väl offensivt som defensivt och har en potential att bli ännu bättre, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

26-åringen snittar nästan 16 minuter per match och han gläds över sitt nya kontrakt.
— Det känns jättebra att vara kvar här och få kontinuitet i min karriär. Malmö Redhawks känns som bästa platsen för mig att vara på, kommenterar han.