Lawrence Pilut är utsedd til månadens spelare i SHL.Foto: Bildbyrån

SHL utser varje månad Månadens spelare i ligan. För januari månad utsågs HV71:s back Lawrence Pilut.

Lawrence Pilut blir den första backen under säsongen att utses till månadens spelare. Under säsongen har han växt ut till en ledargestalt i HV71. Han leder lagets interna poängliga och även backarnas dito i SHL på 35 poäng.

Tio av poängen kom under januari månads nio matcher för Pilut.
— Lawrence Pilut har under januari visat upp sin fulla potential och är en av SHL:s bästa backar. Med tio poäng och +8 på de nio matcher som spelats under månaden har HV-backen varit månadens bästa spelare, säger C More-kommentatorn Lena Sundqvist, en av jurymedlemmarna, till SHL:s hemsida.

TIDIGARE PRISTAGARE:

September: Michael Lindqvist, Färjestad
Oktober: Johan Ryno, Färjestad
November: Elias Pettersson, Växjö
December: Aaron Palushaj, Brynäs