• Publicerat 8 februari, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Henrik Lundqvist.Foto: Getty Images/Bruce Bennett

New York Rangers hade en minst sagt jobbig afton hemma i Madison Square Garden. Gästande Boston Bruins vann med hela 6-1 efter två mål från Patrice Bergeron.
– En besvikelse, frustrerande och pinsamt, säger Henrik Lundqvist till NHL.com. 

New York Rangers börjar allt mer halka efter i slutspelsracet i Metropolitan Division. Förlusten mot Bruins var deras fjärde i rad och nu skiljer det hela sju poäng upp till tredjeplatsen i divisionen. Det började visserligen bra för hemmalaget. Trejdryktande Rick Nash satte 1-0 efter fem minuter av den första perioden men sedan var det Bruins för hela slanten. 1-0 blev 1-2 innan den första perioden var slut och efter att Bergeron gjort 1-3 och Tim Schaller 1-4 byttes Lundqvist ut mot Ondrej Pavelec.

– En besvikelse, frustrerande och pinsamt. Personligen kändes starten bra men sedan gjorde vi ett par misstag som kostade oss. Så som vi spelat på sistone har hindrat mig från att spela som jag vill, vara på tå, spela aggressivt. Jag reagerade lite sen på Bergerons mål och var passivt på deras fjärde mål, säger Lundqvist som blev utbytt för tredje gången på sina fem senaste starter.

Målvaktsbytet gjorde ingen nytta. Bruins drygade ut till 1-5 bara två minuter senare när Patrice Bergeron satte pucken i numerärt underläge. Gästernas sista mål gjordes av Sean Kuraly. Boston närmade sig i och med segern Tampa Bay Lightning som leder hela NHL. Det skiljer efter i natt endast en poäng mellan lagen.