Jesper Mattsson Jesper MattssonFoto: Bildbyrån

I slutet av september fick Malmös assisterande tränare Jesper Mattsson ta timeout från hockeyn då sonen Oliver drabbats av en allvarlig sjukdom. Men nu är tränare tillbaka lite smått i Malmö Redhawks.

Jesper Mattssons son Oliver är sjuk i aplastisk anemi, vilket är en ovanlig cancerform som i Olivers fall krävde en stamcellsopearation. En sådan genomfördes i november, men innan dess drabbades han av en hjärnblödning och tvingades ligga i respirator i elva dagar.

TOG TIMEOUT

Under den svåra tiden valde Jesper Mattsson att ta en timeout från hockeyn och finnas vid Olivers och resten av familjens sida. Men nu är sonen på bättringsvägen och nu har Jesper Mattsson så smått börjat återgå till sitt jobb.
— I en absolut drömvärld är jag med för fullt efter uppehållet. Men vi får se hur det går. Det är ingenting som är spikat, berättar Mattsson för Kvällsposten.

Tränaren säger också att han vill avvakta ett tag till med att ge definitivt besked då de inväntar provsvar som ska ge besked om Olivers tillfrisknande fortsätter att gå i rätt riktning.

ÄVEN FORSELL PÅ VÄG TILLBAKA

Assisterande sportchefen Mathias Tjärnqvist har i Mattssons frånvaro fungerat som tredjelänk i tränartrojkan bredvid  Peter Andersson och Martin Filander.

Även Malmös center Erik Forsell har under säsongen tvingats ta timeout på grund av ett barn som drabbats av cancer. Igår rapporterade Mr.Madhawk att Forsell är på väg in i laget igen då dottern mår bättre.