Anton Holm gjorde två mål.
Södertälje SK

Tennissiffror när AIK vann svängigt 08-möte

Mötet AIK-Södertälje andas historik och nostalgi. Idag bjöd de bägge gängen på en svängig historia på Hovet. Tillslut kunde AIK vinna med 6-4.

Anton Holm och Jens Jakobs kunde ge AIK ledningen med 2-0 innan ens fyra minuter tickat på klockan i den första perioden. Nicklas Heinerö stack emellan med en reducering i mitten av perioden, men Jesper Frödén gav AIK en 3-1-ledning att ta med sig i paus.

Södertälje gav dock inte upp. Thomas Valkvae Olsen gjorde sitt 22:a mål för säsongen i den andra perioden och måhända var det tändvätskan till att Lucas Carlsson kunde kvittera efter endast sju sekunder spelade av den tredje perioden.

KVITTERADE

David Berg gav strax därefter ånyo AIK ledningen men David Åslin, med sitt första mål i Södertäljes tröja sedan han kom från Leksand på lån i januari, kvitterade.

Men AIK skulle dra det längsta strået denna afton. Anton Holm, i spel fem mot tre, såg till att ge AIK ledningen igen med mindre än tre minuter kvar. Christian Sandberg kunde sen avgöra med sitt 6-4-mål i öppen målbur sedan Södertälje plockat ut målvakten i jakt på kvittering.