161127 Leksands fansen jublar efter seger 1-0 i ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Malmš Redhawks den 27 november 2016 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRN / kod DR / COP 173 …
Nyheter

Tyska intåget fick fart på Leksand – Särkijärvi missnöjd: ”De är inte ens bra”

Det har varit mycket snack i veckan om Marcel Müllers och Daniel Piettas intåg i Leksand. Ett mål och en assist senare kan vi konstatera att de verkar fått fart på Leksand, som varit inne i en lite tyngre period på senare tid.
— Det var kul att spela i Sverige, lite annorlunda, sa målskytten Daniel Pietta till C More efter 4-1-segern mot Modo.

Det var Modo som började bäst och efter fem minuter spelade i Tegera Arena pangade Patrik Karlkvist ett stenhårt skott i stolpen som Magnus Häggström kunde slå in returen på.

0-1 på tavlan efter den första perioden och Leksand såg inte ut att vara med i matchen.
— Vi spelar enligt plan än så länge. Det ska vi fortsätta med, sa Patrik Karlkvist till C More.

NYTT LEKSAND

Men det var ett helt nytt Leksand som klev ut till den andra perioden. Redan efter 49 sekunder hade Olle Alsing kvitterat efter att Mattias Ritola sett honom i ögonvrån och passat fram.

30 sekunder senare var det så dags för den tyska duon att presentera sig. Modo gick fram stenhårt i offensiv zon och hann inte tillbaka när Leksand vände spelet. Marcel Müller serverade Daniel Pietta fint till 2-1-målet. Strax efter tvingades målskytten utgå efter att han fått ett slagskott på hakan av en lagkamrat och blödde ymnigt.

Johan Porsberger och Matt Carey fullbordade sedan Leksands andraperiod genom varsitt mål.
— Jag tycker vi släpper loss mycket mer. Vi går lite rakare på mål, fullföljer returer och är obekväma, sa Johan Porsberger i den andra pausen.

Modo-tränaren Hans Särkijärvi var dock inte lika tillfreds med händelseutvecklingen.
— Första och andra målet finns inte på världskartan. Det hade varit annat om Leksand hade varit bra. Men vi bjuder in dem, de är inte ens bra, sa han inför tredje perioden.

Den tredje perioden blev mållös och Leksand kunde vinna med 4-1.
— Det var fantastiskt. Vi har haft en vecka utan matcher och vi hade lite problem i första perioden, sen tycker jag att vi tog tag i det och spelade bra, sa målskytten Daniel Pietta precis vid matchslutet och fortsatte:
— Det var kul att spela i Sverige, lite annorlunda.