• Publicerat 10 februari, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Mattias Guter.Foto: Bildbyrån

Karlskrona blev blåsta på ett mål i den andra perioden. Mattias Guter var på Adam Reideborn men såg ut att ha blivit inknuffad i Djurgårdsmålvakten. I C More rasade Guter på domaren.
– Det är åt helvete.

Redan efter den första perioden var Karlskronas spelare irriterade på domaren. Då var det David Printz som gick hårt åt männen med piporna. Detta efter att KHK åkt på en mängd utvisningar.
– Det är det man får räkna med på Hovet. Man får möta domarna också, sade han.

Men veteranbackens kritik var ingenting i jämförelse med Mattias Guters. Guter fick ett mål bortdömt sedan han blivit inknuffad i Adam Reideborn av en Djurgårdsback.
– Dom säger att jag tilltaammans med deras back driver bort benskyddet på Adam. Men det är åt helvete. Jag får en knuff av deras kille in på Adam. Det är bara att fria. Det är patetiskt, dundrade han.

”DET ÄR FAN INTE OKEJ”

Guter var dock inte färdig där.
– Jag vet inte hur jag ska undvika honom. Jag kommer i full fart och försöker hålla koll på pucken och så får jag en puck.
– Jag vet inte om de försöker få ut oss ur ligan eller vad det är frågan om. Något skumt är det. Jag blir bara så jävla irriterad. Det är fan inte okej.

Djurgården ledde med 2-0 efter två perioder. William Lagesson och Calle Ridderwall har gjort målen. För Lagessons del var det hans första i SHL-karriären.
– Jag har väntat länge på det, så det var skönt.

I slutakten rasade Karlskrona ihop totalt och Djurgården gick ifrån till 7-0. Gustav Possler, Henrik Eriksson, Calle Ridderwall, Lukas Vejdemo och Linus Johansson gjorde de fem målen i den tredje perioden.