• Publicerat 10 februari, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Daniel Rahimi.Foto: Bildbyrån

Han var inblandad i det mesta vad gäller heta situationer. Och jodå, till sist var det också Daniel Rahimi som avgjorde för Växjö i mötet med Skellefteå.

Det finns en extra nerv i matcherna mellan Växjö och Skellefteå. Det är ett tungviktsmöte och förstås också en repris på SM-finalen från 2015. Och man får säga att kvällens match mellan lagen motsvarade de högt ställda förväntningarna.

I den första perioden var det formstarka Skellefteå som satte gaspedalen i botten och öste på. Man gjorde också 1-0 i boxplay via Andreas Wingerli efter en blixtrande kontring.
– Vi försöker stänga genomspelen. Vi vet att Eliias (Pettersson) har ett bra direktskott.

Wingerli stod för en riktigt elegant dragning när han kom fri och lade in pucken på den sida därifrån målvakten kom.
– Jag bestämmer mig snabbt för att dra tillbaka den dit målvakten kom ifrån, säger målskytten.

RAHIMI HJÄLTE

I den andra perioden var matchbilden precis tvärtom. Då dominerade Växjö fullständigt. 1-1 kom i powerplay efter ett märkligt lobbskott från Andrew Calof. Målet var hans 23:e för säsongen. Sen sköt den defensive backen Oliver Bohm sitt blott andra mål för säsongen.
– Lundberg gör en bra aktion och får in den på mål. De sjunker ned ganska långt och pucken studsar ut till mig. Jag får väldigt mkt tid, säger Bohm.

Men Skellefteå fick in 2-2. Med bara åtta sekunder kvar av perioden kvitterade Bud Holloway efter ett mycket fint spel.

2-2 stod sig länge. Men med drygt två minuter kvar kom avgörande. Daniel Rahimi, av alla, avgjorde. 4-2 kom i tom kasse via den tidigare Skellefteåspelaren Janne Pesonen. Växjö vann därmed samtliga matcher mot Växjö under säsongen.