• Publicerat 10 februari, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Alain Vigneault och Henrik Lundqvist.Foto: Getty Images

Många har menat att Henrik Lundqvist höll New York Rangers slutspelsdrömmar vid liv längre än vad som hade varit fallet normalt. Alain Vigneault, lagets coach, säger annorlunda.
– Målvaktsspelet har varit inkonsekvent, sade han i samband med nattens 4-3-vinst mot Calgary.

Var och varannan natt har det gått att läsa att Henrik Lundqvist blivit utbytt efter att ha släppt in tre, fyra snabba mål i en match. Svensken själv har dock undgått den värsta kritiken och under första halvan av säsongen talades det här snarare som en stor comebacksäsong för Lundqvist, efter ett svagare fjolår. Men coachen Alain Vigneault, som själv varit oerhört kritiserat och fått ständiga avgångskrav från fansen över sig, har inte varit nöjd med sin superstjärna.

I samband med nattens 4-3-vinst mot Calgary gick han ut i New York Post och rätt och slätt kritiserade ”Kungen”. Han menar att målvaktsspelet varit för svagt för att man ska ligga på en slutspelsplats.
– Jag tror att vi har en målvakt som hittar formen nu och tar oss tillbaka till slutspelskampen. Vi startade säsongen med 4-7-2 och var alldeles för inkonsekventa på målvaktssidan. Vi spelade bättre än resultatet visade, säger Vigneault och fortsätter:
– Sen blev målvaktsspelet bättre och vi hade en 18-7-3-svit. Sen vi kom tillbaka efter vår vilovecka har vi förlorat tio av 13 matcher. Då har vi återigen varit för inkonsekventa på målvaktssidan.

”KÄNNS SOM ATT VI FÖRLORAT HELA TIDEN”

I nattens segermatch blev Lundqvist inbytt efter att ha blivit utbytt i den senaste matchen. Nu vill Vigneault att svensken tillsammans med tjecken Ondrej Pavelec, som utgick skadad i den första perioden, ska hjälpa laget att ta in de tre poäng som man ligger efter Islanders på den sista slutspelsplatsen.
– Vi har spelat bättre än våra resultat indikerar och jag tror verkligen att ”Hank” och ”Pav” kan hitta formen och spela oss in i slutspelsstriden igen.

Lundqvist själv är förvånad över att laget trots allt är så nära en slutspelsplats.
– Det känns väldigt konstigt eftersom det känns som att vi förlorat hela tiden. Det behövs bara några dåliga veckors spel för att känslan ska förändras helt. Men vi är fortfarande med.

I natt blev annars Mika Zibanejad den stora svenske hjälten för Rangers. Han sköt det avgörande 4-3-målet med lite drygt sju minuter kvar att spela av den tredje perioden. Det var hans 16:e mål på de 46 matcherna han spelat under säsongen.