Esa Keskinen.Foto: Bildbyrån

Igår hyllades HV-legendaren Esa Keskinen inför ett fullsatt Kinnarps Arena. I en av pauserna mötte han media och berättade då bland annat om när han agerade hjälte under en omtalad kaosdag i Jönköpings historia.

Esa Keskinen spenderade fem säsonger i HV71 mellan 1994 och 1999. Han gjorde sig mäkta populär i klubben under sin tid och snittade över en poäng per match.

Igår, i samband med HV71:s hemmamatch mot Brynäs, var han tillbaka och hyllades stort av publiken.
— Jag vet att jag gjorde det bra men jag kunde inte tro att jag var så väl ihågkommen. Det överraskade stort att så många kom ihåg mig, berättar Keskinen för Jnytt.

ETT SM-GULD

Ett SM-guld blev det under 53-åringens tid i klubben och precis innan nedsläpp fick han på isen motta en tavla av de forna lagkamraterna Pelle Gustafsson och Johan Lindbom.

Pelle Gustafsson och Johan Lindbom flankerar Esa Keskinen som de vann SM-guld tillsammans med 1995. Foto: Bildbyrån

17 november 1995 är för alla Jönköpingsbor ett väl ihågkommet datum. Det var då ett stort snöoväder lamslog stora delar av staden och det var nästintill stört omöjligt att ta sig fram på stadens gator.

ESA KÖRDE UPP OCH NER FÖR BACKEN

Esa Keskinen bodde under sin tid i HV71 på Öxnehaga, ett bostadsområde som ligger mitt i en sluttning och vid dåligt väglag är det tufft att ta sig upp för den branta backen. Så också den här dagen. Men då ryckte Keskinen in och körde upp och ner för Öxnehagaleden för att hjälpa folk hem.
— Min fru började berätta om det när vi åkte till Öxnehaga i går (fredags, reds anm), mina döttrar trodde inte att det var sant att jag var så snäll. Jag fick väldigt mycket tack från dem jag hjälpte. Jag tyckte att det var kul att kunna hjälpa till, säger Esa Keskinen till Jnytt om minnet.