Veckans Lag

Ännu en händelserik SHL-vecka har passerat med allt vad det innebär. Här nedan listar vi de hetaste spelarna och de största snackisarna från veckan som nyss lämnat oss. Djurgården och Luleå har tagit full pott under veckan. Örebro och Linköping har kammat noll.

Viktor Andrén, Växjö (2)
23-åringen får dra ett tungt lass nu när kollegan Viktor Fasth är på OS. Inledde med förlust mot Djurgården i torsdags, men följde upp med seger mot formstarka Skellefteå i lördags.

Nils Lundkvist, Luleå
Stått för två assists i veckan när Luleå gått rent. Det är svårt att tro att Lundkvist bara är 17 år när man ser honom spela. Ett framtidsnamn som i veckan har stått för hälften av sina hittills ihopskramlade SHL-poäng.

Mark Katic, Skellefteå (2)
Hade två assists mot Frölunda i tisdags, vilket han följde upp med en till mot Växjö i lördags. Tre poäng på en vecka är inte dåligt.

Olle Liss, Rögle (2)
Kom med förra veckan efter fyra poäng på sina två första SHL-matcher i SHL-karriären. Engångsföreteelse? Nej, nej, nej. Den här veckan inledde Liss med att göra ett mål och två assist i derbyt mot Malmö i måndags. I lördags gjorde han sen två mål mot Frölunda. Fyra poäng vecka ett, fem poäng vecka två, vad blir det vecka tre?

Einar Emanuelsson, Luleå
Gjorde två mål mot Brynäs i tisdags och bidrog med en assist i lördags mot Örebro. Tre poäng på en vecka och delaktig i två segrar är inte illa.

Aaron Palushaj, Brynäs
28-åringen har gjort 43 poäng under säsongen, varav 19 av dessa är mål. Fem av målen, plus två assist, har kommit mot HV71. För nån månad sedan sänkte han smålänningarna med ett hattrick. I lördags nöjde han sig med två mål.

Veckans

…hyllning Den av HV-legendaren Esa Keskinen så klart. Det märktes att HV-fansen inte glömt bort den finländske pucktrollaren och bjöd honom på rejäl hyllning i Kinnarps Arena inför nedsläppet mellan HV71 och Brynäs.

…krislag Förra veckans fråga på den här listan var om Örebro kommer befinna sig på kvalplats. Svaret är ja på den. Lagets kris bara fortsätter och det känns som ett Nobelpris ligger i potten för den som lyckas vända den negativa trenden.

…sågning Mattias Guter var minsann inte glad efter att hans lag gick på pumpen mot Djurgården med hela 7-0. Han tog ut frustrationen på domarna i intervjun med C More efter matchen.
”Jag vet inte om de försöker få ut oss ur ligan eller vad det är frågan om. Något skumt är det. Jag blir bara så jävla irriterad. Det är fan inte okej”, sa han.

…värvningsbomb Andy Miele trampade vatten i Malmö. Då slängde Växjös sportchef Henrik Evertsson fram en trevare och lockade över amerikanen till Småland. Han debuterade i lördags och slog till direkt med två assist.

 

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.