LÄMNAR PANTERN. Sebastian Strandberg är klar för Djurgården.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

Först blir Pantern av med Olle Liss. Nu Sebastian Strandberg. 
Djurgården skriver på sin hemsida att de förstärkt med Panterns målkung. 
– Vi har förhoppningar om att Engqvist ska komma i spel – men det finns ingen givenhet att så kommer ske, säger klubbens sportchef, Joakim Eriksson. 

Djurgården har ett tungt namn på skadelistan på centerpositionen just nu, och det är Andreas Engqvist. Nu skriver klubben på sin hemsida att man gjort klart med en som ska fylla det hålet någorlunda.

Det är Panterns målkung Sebastian Strandberg som är klar för tabelltvåan.
– En centerförstärkning för att bredda vår trupp. Vi har ingen naturlig centertyp i vår trupp idag om någon av de ordinarie skulle gå sönder. Han har en stark säsong bakom sig i Pantern i Allsvenskan. Han har ingredienser i sitt spel som tilltalar oss, säger Joakim Eriksson, sportchef i Djurgården, till klubbens hemsida. 
– Vi har förhoppningar om att Engqvist ska komma i spel – men det finns ingen givenhet att så kommer ske, tillägger han.

”ALLTID KÄNT ATT JAG KAN SPELA I SHL”

Strandbergs 14 mål ger honom alltså en förstaplats i Panterns interna målliga. Och hans plusminus-statistik (+21) är den bästa i Hockeyallsvenskan tillsammans med Anders Grönlund i Pantern.
–  Jag har utvecklats på alla områden sen jag spelade i SHL senast. Jag har haft en mer framhävande roll och har fått ett bättre självförtroende på isen i och med mer istid. Jag har alltid känt att jag kan spela i SHL. Ska bli kul att göra det igen, säger centern.

Kontraktet sträcker sig för säsongen ut.