STANNAR I NORDAMERIKA. Lias Andersson kommer inte tillbaka till Frölunda.Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen

Nu kommer nyheten som alla väntat på. 
Lias Andersson stannar i Nordamerika och återvänder inte till Frölunda. 
Det bekräftar klubben på sin hemsida. 

Lias Andersson kom till Frölunda inför den här säsongen efter att ha vunnit SM-guld med HV71. Han inledde dock säsongen borta i New York Rangers organisation för att försöka ta sig en plats i världens bästa liga.

Men sedan återvände han till Frölunda och spelade 22 matcher innan det var dags för JVM. Skadan som han ådrog sig under turneringen gjorde att 19-åringen blev kvar i USA för sin rehabilitering. När skadan var läkt tog Hartford Wolf Pack, New York Rangers farmarlag, honom till sitt lag. Nu bekräftar Frölunda på sin hemsida att han också stannar där säsongen ut.
– Rangers har bestämt att behålla Lias, som dom har rätt till. Tråkigt för oss, men vi visste om förutsättningarna och får respektera det beslutet, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Lias Andersson har spelat åtta matcher i AHL. På dessa har han svarat för sex poäng (1+5).