HATTRICK. Vincent Trocheck avgjorde mötet med Edmonton i den tredje perioden.Foto: Getty Images

Florida Panthers vann en galen match mot Edmonton Oilers i natt med 7-5. 
Vincent Trocheck gjorde hattrick i den sista perioden och ledde sitt lag till seger. 
— Det var ingen målvaktsduell direkt, säger Floridas målvakt James Reimer. 

Mötet mellan Edmonton Oilers och Florida Panthers var ingen match för målvakter att slipa till sina siffror i räddningsprocenten. Den första perioden skulle visa sig bli ganska målsnål i jämförelse med vad som hände senare i matchen.

Aaron Ekblad gav gästande Florida ledningen i matchen, innan Patrick Maroon kvitterade. Sedan var det Leon Draisaitl som gav hemmalaget övertaget. Men gästerna kvitterade två gånger om i den andra perioden genom Denis Malgin till först 2-2, och sedan via Evgeni Dadonov till 3-3.

SEX MÅL I TREDJE PERIODEN

Sedan exploderade målskyttet totalt. Vincent Trocheck var den mest framstående i målprotokollet med sitt hattrick under perioden. Slutligen lyckades Florida vinna med 7-5. Det var lagets femte vinst på sex matcher.
— Det var en konstig match. Det var ingen målvaktsduell direkt, konstaterar Floridas målvakt James Reimer för nhl.com efter matchen.
— Att släppa in fem mål är inte optimalt, men det var skönt att det började lossna i målgörandet för oss. Det har vi haft problem med på slutet, säger hattrick-hjälten Trocheck.

Edmonton Oilers – Florida Panthers 5-7 (1-1, 2-2, 2-4)
Edmonton: Patrick Maroon (14), Leon Draisaitl (16), Drake Caggiula (8), Anton Slepyshev (3), Connor McDavid (23)
Florida: Aaron Ekblad (12), Denis Malgin (9), Evgeni Dadonov 2 (13), Vincent Trocheck 3 (21)