• Publicerat 13 februari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
William Nylander.Foto: Getty Images/Claus Andersen

Det har lossnat ordentligt för William Nylander. För andra gången på de fyra senaste matcherna blev han i natt tvåmålsskytt när Toronto Maple Leafs tog sin fjärde raka vinst genom att besegra Tampa Bay Lightning med 4–3.

William Nylanders andra hela NHL-säsong med Toronto Maple Leafs har bestått av både toppar och dalar. 21-åringen har stundtals fått kritik för sitt spel, men samtidigt hållit ungefär samma takt i sin offensiva utdelning som när han svarade för 61 poäng som rookie i fjol.

I natt visade han återigen att formen är på väg att bli riktigt bra. För andra gången på Torontos fyra senaste matcher lämnade svensken isen med två mål och en assist. När Leafs besegrade ligaledande Tampa Bay Lightning med 4–3 sköt Nylander både 1–0 och 2–0 efter förarbete av radarpartnern Auston Matthews innan han sedan spelade fram backen Jake Gardiner till 3–0 i andra perioden. 1–0 kom efter ett reptilsnabbt direktskott och 2–0 på ett friläge.

Matchen var dock inte avgjord vid 3–0. Tampa kom tillbaka starkt, reducerade i andra perioden och gick sedan ikapp med två mål inom loppet av 20 sekunder i inledningen av tredje perioden. Nikita Kutjerov sköt sitt 30:e mål för säsongen fram till 2–3 innan Yanni Gourde styrde in 3–3 på ett backskott.

VICTOR HEDMAN JUBILERADE

Matchen såg ut att vara på väg att rinna Leafs ur händerna, men en stark avslutning gav utdelning. James Van Riemsdyk förlängde sin målsvit till tre matcher genom att pricka in det matchvinnande 4–3-målet.

Toronto Maple Leafs har därmed vunnit fyra raka matcher och åtta av sina tio senaste. Nylander har tolv poäng under den tiomatchersperioden och är uppe i 14 mål och 45 poäng på 58 matcher.

Noterbart är att Victor Hedman gjorde sin 600:e NHL-match medan Torontos veteran Patrick Marleau spelade sin 1 551 match. 38-åringen passerade därmed Detroit Red Wings legendariske forward Alex Delvecchio och har nu bara tolv spelare med fler matcher framför sig i ligans historia.

Toronto – Tampa Bay 4–3 (1–0, 2–1, 1–2)
Toronto: William Nylander 2 (14), Jake Gardiner (4), James Van Riemsdyk (23).
Tampa Bay: Alex Killorn (10), Nikita Kutjerov (30), Yanni Gourde (21).

Nylander och Matthews – en spirande hockeyromans i Toronto: ”Det är magiskt”