• Publicerat 14 februari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Brian Elliott.Foto: Getty Images/Bruce Bennett

Philadelphia Flyers har drabbats av ett avbräck i jakten på en slutspelsplats. I går kväll kom beskedet att lagets målvaktsetta Brian Elliott opererats och blir borta i fem till sex veckor.

Philadelphia Flyers gjorde en målvaktsrockad inför säsongen. Man släppte Steve Mason till free agent-marknaden och plockade i stället upp Brian Elliott, som närmast kom från en säsong med Calgary Flames.

32-åringen har stått merparten av matcherna för Flyers den här säsongen, men nu tvingas han till ett ofrivilligt uppehåll. Elliott skadade sig i lördagens möte med Arizona Coyotes och har nu genomgått en operation i core-muskulaturen, skriver Flyers på sin webbsida.

FEM POÄNG TILL GODO PÅ COLUMBUS

Operationen kommer att hålla kanadensaren borta i fem till sex veckor, vilket innebär att han missar en hel del viktiga matcher för Flyers. Laget är mitt uppe i en tuff slutspelskamp i Eastern Connference. I nuläget har laget fem poäng till godo på Columbus Blue Jackets just utanför slutspel.

Eliiott har tagit 21 segrar på 41 matcher den här säsongen och har en räddningsprocent på 90,8. I hans frånvaro har Flyers kallat upp Alex Lyon från AHL. Han kommer att backa upp tjecken Michal Neuvirth tills vidare.