Fredrik Lindgren.Foto: Ronnie Rönnkvist

Det var i måndags som Leksand meddelade att backen Fredrik Lindgren lämnar klubben med omedelbar verkan. Nu är han – föga överraskande – klar för en comeback i Skellefteå.

Fredrik Lindgren lämnade Skellefteå i våras efter sammanlagt 16 säsonger i klubbens a-lag. Ny adress blev istället Leksand. Men i måndags lämnade han det hockeyallsvenska laget och idag gick Skellefteå ut med att 37-åringen.
— Då det blev klart att han inte skulle bli kvar i Leksand kontaktade vi honom för vi såg honom som en bra lösning till att kunna bredda truppen inför slutspelet, kommenterar klubbdirektören Pea Israelsson på Skellefteås hemsida.

FRÅN ARVIDSJAUR

Lindgren har IFK Arvidsjaur som moderklubb, men kom till Skellefteå 1999 och har sedan dess varit klubben trogen utöver tre sejourer på en säsong vardera i Mörrum, Färjestad och nu senast då alltså Leksand.
— Vi ville flytta hem och tog beslutet att göra det, och att det sen gick att lösa med AIK, att få komma tillbaka känns ju som en jättebra lösning, säger backen.

Fredrik Lindgren går nu alltså in på sin 17:e säsong i Skellefteås tröja och har spelat 682 matcher för klubben. Det är han mest med i klubbhistorien. De 34 matcherna det blev i Leksand inbringade sju passningspoäng från backen som under 00-talet var landslagsman.