Viktor Ekbom får ge sitt "C" till Jere Sallinen.Foto: Bildbyrån

Örebro befinner sig just nu i fritt fall i SHL:s tabell och halkade för en tid sedan under kvalstrecket. Nu petar man lagkaptenen Viktor Ekbom från uppdraget som lagkapten och ersätter honom istället med Jere Sallnen.

Beslutet ska dock inte ha någonting att göra med Mr.Madhawks uppgifter häromdagen om att Viktor Ekbom skulle vara klar för Frölunda till nästa säsong.
— Nej, inte alls. Det här är något som vi sugit på under en längre tid. Sedan såg jag att det briserade lite uppgifter på att han skulle vara på väg bort, men det har inget med det att göra, säger tränaren Niklas Sundblad till Hockeypuls.

HITTA ETT SÄTT ATT VINNA

Ekbom blir nu assisterande kapten tillsammans med Joakim Andersson, Victor Bartley och Linus Arnesson. Jere Sallinen får istället ta över ”C:et” på tröjan.
— Vi har haft en bra diskussion och snack där jag förklarade hur jag kände för situationen. Vi gör allt för att hitta ett sätt att vinna tillsammans, fortsätter Sundblad att förklara hur Ekbom reagerade på beskedet.

Det är egentligen OS-uppehåll i SHL nu, men Örebro möter imorgon Brynäs på bortaplan i en hängmatch. Då gör alltså Sallinen debut som lagkapten.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.