• Publicerat 14 februari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Marcus Pettersson.Foto: Jeff Zelevansky/Getty Images

Marcus Pettersson kan bli nästa svensk att få begå NHL-debut. Efter att ha tillbringat hela säsongen i AHL har den gänglige backen nu kallats upp till NHL och Anaheim Ducks, erfar hockeysverige.se.

Han spelade JVM i Helsingfors 2016 och har spelat mer än 100 SHL-matcher för Skellefteå. Inför den här säsongen tog Marcus Pettersson klivet över Atlanten och blev klar för Anaheim Ducks. Klubben som draftade honom som 38:e spelare i draften 2014.

Efter 14 assist på 44 matcher för San Diego Gulls i AHL närmar sig Pettersson en NHL-debut. Enligt uppgifter till hockeysverige.se har 21-åringen kallats upp från AHL av Anaheim inför nattens möte med Detroit Red Wings.

Marcus Pettersson spelade 41 SHL-matcher med Skellefteå i fjol och noterades för nio poäng (2+7). Sedan tidigare finns svenskarna Hampus Lindholm, Jakob Silfverberg och Rickard Rakell i Anaheim Ducks laguppställning.