• Publicerat 14 februari, 2018
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Erik Gustafsson till höger i bild. Foto: Ethan Miller/Getty Images

Kräftgången forsätter för Chicago Blackhawks. I natt kom sjunde raka förlusten. Klubben har nu tolv poäng upp till slutspel – och lagkaptenen Jonathan Toews är frustrerad. 
– Vi kan inte bara avvakta och acceptera vad som händer, säger han efter 2-5 borta mot Vegas Golden Knights.

LAS VEGAS (HOCKEYSVERIGE.SE)
1-6 mot Arizona Coyotes så sent som igår. Ett nederlag som var Chicagos sjätte raka. Det var ett skadeskjutet lag som besökte NHL:s bästa hemmalag redan nästa dag. Det kunde väl bara sluta på ett sätt?

Men bortalaget öppnade starkt och hade ledningen med både 1-0 och 2-1 inför tredje perioden. Då rasade laget igenom, igen. Vegas Golden Knights gjorde fyra mål sista tjugo minuterna och vann med 5-2.
– Vi måste reagera på bänken. Vi kan inte bara avvakta och acceptera vad som händer. Det är frustrerande och vi får inte de svar som vi vill ha från laget. Vi måste hitta sätt att studsa tillbaka och hålla oss kvar i matcher utan att bli frustrerade, säger Chicagos lagkapten Jonathan Toews.

Mardrömmen fortsätter och sjunde förlusten i rad är nu ett faktum. En förlustsvit som inte har hänt sedan 2012. Den säsongen förlorade laget nio raka matcher. Så illa ska det förhoppningsvis inte behöva bli den här gången. För nu har Chicago tolv poäng upp till en slutspelsplats.
– Vi kan vara nöjda med hur vi spelade i fyrtio minuter och vi måste fortsätta så. Vi hade ett bra utgångsläge (inför tredje) men det är ganska frustrerande att ge upp ett antal mål och ge dem momentum.

Chicagos svenska back Erik Gustafsson hade en assist på 1-0-målet. Men det hjälpte tyvärr föga i slutändan.


William Karlsson. Foto: Ethan Miller/Getty Images

KARLSSON: ”KETCHUP-EFFEKT”

För Vegas skulle studsade tillbaka efter två raka hemmaförluster. Trots att William Karlsson inte har gjort mål på de två senaste matcherna. Däremot levererar han fortfarande poäng. Mot Chicago hade svensken en assist – poäng för femte matchen i rad.

Assistkungen, eller hur blir rubriken idag? 
– Haha, ja det var kul att få lite poäng i alla fall. Vi hade några lägen i vår kedja men det blev ett mål bara, säger Karlsson till hockeysverige.se.

Och även om 29-målskytten har en liten måltorka är självförtroende på topp.
– Ja, det har känts bra hela säsongen. Jag spelar med två bra kedjekamrater som gör det väldigt lätt för mig.

NHL:s bästa hemmalag stod som sagt för en mäktig vändning i tredje perioden. Något som vi har sett förut den här säsongen.
– Jag tycker att vi hade mycket chanser hela matchen men lyckades inte riktigt trycka dit den. Sedan fick vi kvitteringen och då släppte det och då blev det lite ketchup-effekt på slutet.

Karlsson har nu gjort 49 poäng (29 + 20) på 56 matcher. Gustafsson gjorde säsongens elfte NHL-match och har producerat 1+2.