Torgny BendelinFoto: Bildbyrån

Sveriges U18-landslag befinner sig just nu i Plymouth, USA, för en femnationersturnering. I premiären mot värdnationen inatt blev det stryk med 5-1.

Sveriges enda mål i matchen gjordes av Timrås Filip Hållander som i slutet av den andra perioden reducerade till 2-1. I den tredje rann det sen iväg och USA gjorde tre mål.
— Det var synd att det rann i väg i slutet. USA var bättre än oss hela matchen, inget snack om det. Det märktes att dom hade hög fart i spelet här på liten rink. Men efter 50 minuter så har vi ett mål upp och då har man chansen, berättar förbundskaptenen Torgny Bendelin för Hockeynews.

Leksands back Filip Johansson tvingades kliva av efter att ha fått ett skott på handen. Men enligt Bendelin ska ingenting vara brutet. Två spelare med svenskkoppling nätade för USA: Oliver Wahlstrom och Mattias Samuelsson.

För Sveriges vidkommande väntar nu Finland, Tjeckien och Ryssland mellan torsdag och lördag.