• Publicerat 15 februari, 2018
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Oscar Lindberg.Foto: Hockeysverige.se & Bruce Bennett/Getty Images

Cirkus Lindberg – snart i en stad nära dig? Vegas Golden Knights med Oscar Lindberg har haft ett minst sagt annorlunda träningspass. NHL-spelarna fick testa cirkuskonster från den världsberömda cirkusen Cirque du Soleil.
– Vi fick prova trampolin, balansbräda, hänga i ringar och sådana grejer, berättar Vegas-svensken. 

LAS VEGAS (HOCKEYSVERIGE.SE)
Las Vegas är givetvis känt för sin gambling. Men nöjesmeckat i Nevada erbjuder så mycket mer. Exempelvis finns mängder med shower att besöka. En av dem är den världsberömda cirkusgruppen Cirque du Soleil olika uppsättningar. Det var något som stadens hockeylag, Vegas Golden Knights, fick testa på under ett minst sagt annorlunda träningspass.
– Det är kul att få se lite backstage hur de tränar och hur deras vardag ser ut och få följa det, berättar Oscar Lindberg.
– Vi fick vara uppe i deras gym och träningslokaler för att prova trampolin, balansbräda,  hänga i ringar och sådana grejer.

Ja, så här har du förmodligen aldrig sett Lindberg eller Vegas-spelarna tidigare. På KA Theatre i Las Vegas fick laget testa på övningar som ligger till grund för de spektakulära cirkusshowerna.
– Jag tror det var för att vi skulle få prova på att göra något annat under en vanlig träningsdag. Många av killarna tycker det är kul att få variera lite.
– Och det var kul att prova på nya grejer.


Oscar Lindberg under ett annorlunda träningspass. Foto: Hockeysverige.se

”JAG LÄRDE MIG ATT JONGLERA”

Vad är du mest imponerad av?
– Det är vilken kontroll de har på allt de gör. Exempelvis att stå på varandras axlar, som vi fick prova på själva också. Det är imponerade hur bra kontroll de har på kroppen. Sådana grejor är ganska viktiga för oss också. Det är bra att man kan kolla hur stor skillnad det är.

Kan det här bli en ny karriär efter hockeykarriären?
– Haha, vi får väl se. Men jag har lärt mig nya grejor idag.

Men hade du någon talang för det här?
– Nej, det kan jag väl inte säga, haha. Men det är kul att prova.

Att han kan hantera en puck på isen råder det inga tvivel om. Men hur är det med bollkänslan?
– Jag lärde mig jonglera nu så det var kul att testa, säger den tidigare Skellefteå-spelaren med ett stort leende.


Oscar Lindberg. Foto: Bruce Bennett/Getty Images

”JAG JOBBAR MYCKET PÅ STYRKA OCH EXPLOSIVITET”

Sporten med puck och klubba blir dessutom bara snabbare och snabbare. Det gör att träningen måste utvecklas och förändras.
– Nu tränar man mer rörelsemönster än bara råstyrka. Det är lite mer en mix än bara råstyrka, som det kanske var förut när man var yngre.

Vem i laget är bäst tränad? 
– Jag vet inte om vi har något riktigt fysmonster längre. Vi hade (Jason) Garrison när han var här. Han är ganska stor och stark.

Kvalar du själv in bland de bäst tränade? 
– Nej, det vet jag väl inte. Jag skulle väl säga att jag har rätt bra kondition, det har jag alltid haft sedan jag var liten. Men jag jobbar mycket på styrka och explosivitet fortfarande.

”ALLA UPPSKATTAR SÅDANA HÄR GREJER”

Kanske var dessa nya cirkusövningar inte så dumma ändå. Och det är ett tillfälle att bygga lagkänslan ännu starkare. För har man inte de största stjärnorna får gruppen lita till lagbygget.
– Jag tror alla uppskattar sådana här grejor. Man får se något annat. Inte bara träna och träna utan bilda en gemenskap på annat sätt.

En gemenskap som verkar vara minst sagt god redan nu. NHL:s nya lag har överraskat alla och toppar hela den västra konferensen.

VIDEO – Oscar Lindbergs cirkuskonster: 

https://www.instagram.com/p/BfNCxkzhyz4/?taken-by=hockeysverige_se

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.