Markus Åkerblom.Foto: Bildbyrån

Efter nio poäng på åtta matcher sparkades han från Leksand. Nu har Markus Åkerblom gjort klart med en ny klubb. Han tar över som tränare i allsvenska konkurrenten Tingsryd. 

Markus Åkerblom tog i somras över tränaransvaret i Leksand. Han ledde laget till en mycket fin försäsong, men så fort Hockeyallsvenska drog i gång gick det käpprätt åt skogen.

Han sparkades till slut efter att laget endast plockat nio poäng på åtta matcher. Men nu har Åkerblom skrivit på för en ny klubb. Det blir Tingsryd, enligt vad som nyligen meddelades på klubbens hemsida. Magnus Sundquist får därmed lämna tjänsten.
– En kille som brinner för hockeyn och som är väldigt revanschsugen. Vi har pratat med några namn och har fått ett väldigt bra intryck av Markus i ett läge där vi känner att vi behöver ha in en ny röst, säger klubbchefen Tomas Bergstrand om Åkerblom.

Kontraktet sträcker sig för säsongen ut.