• Publicerat 20 februari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jakob Silfverberg.Foto: Getty Images/Ethan Miller

Bara en assist på sina nio senaste matcher. Då fick Jakob Silfverberg ett välkommet trendbrott under tisdagsmorgonen. Hans mål i bortamötet med Vegas Golden Knights ledde Anaheim Ducks till en viktig 2–0-seger.

Anaheim Ducks kämpar med näbbar och klor för att ta sig till Stanley Cup-slutspel efter en säsong som till stora del handlat om skador och uteblivna resultat.

På tisdagens morgon lyckades laget i alla fall klättra upp på rätt sida om slutspelsstrecket efter en synnerligen tung tvåpoängare i bortamötet med Vegas Golden Knights.

Och det var en måltörstande svensk som blev förgrundsfigur i 2–0-segern. Jakob Silfverberg hade lämnat isen mållös i nio raka matcher inför nattens möte med Golden Knights. I första perioden gjorde han februari månads första mål. Silfverberg styrde ett skott från Andrew Cogliano förbi Marc-André Fleury i hemmakassen för sin första fullträff sedan 30 januari.

Under perioden fram till det här målet hade Silfverberg bara mäktat med en passningspoäng. Han har nu svarat för totalt 13 mål och 27 poäng på 56 matcher den här säsongen.

Rickard Rakell hade assist på båda Ducks mål och är lagets poängkung med 48 poäng (22+26) på 56 matcher.

Vegas – Anaheim 0–2 (0–1, 0–0, 0–1)
Anaheim: Jakob Silfverberg (13) (Rickard Rakell), Josh Manson (4) (RakellI).