• Publicerat 20 februari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Troy Terry.Foto: REUTERS/Grigory Dukor

Slovakien skakade om Ryssland i gruppspelet, men när de ställdes mot USA i åttondelsfinalen var de chanslösa. Anförda av sina unga collegestjärnor vann USA med klara 5–1.

Ryan Donato och Troy Terry är två spelare som ser ut att gå en ljus framtid till mötes i NHL. Under OS i Pyeongchang har de båda collegespelarna, födda 1996 respektive 1997, visat prov på fina egenskaper för sitt USA.

Donato, draftad av Boston Bruins och målkung på Harvard University, sköt bägge målen när USA slog Slovakien i gruppspelet. När lagen tidigt i morse möttes i åttondelsfinalen stod han återigen för två mål.

TIDIGARE LHC-STJÄRNAN MÅLSKYTT

Terry, stor straffhjälte för USA under JVM i Montréal förra året, spelar till vardags för University of Denver i NCAA och är draftad av Anaheim Ducks. Han noterades för tre assist i 5–1-vinsten och har fyra assist på fyra matcher.

USA, som ställs mot Tjeckien i morgondagens kvartsfinal, fick även mål från James Wisniewski, Mark Arcobello och tidigare Linköpingsforwarden Garrett Roe. Peter Ceresnak svarade för Slovakiens tröstmål.