• Publicerat 20 februari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Ziga Jeglic.Foto: Bildbyrån

Han skulle ha funnits med i Sloveniens åttondelsfinal mot Norge nu på morgonen. Men alldeles i samband med nedsläpp briserade bomben. Tidigare Södertälje SK-forwarden Ziga Jeglic har åkte fast för doping och kastats ut ur OS.

Det är domstolen för skiljeförfarande inom idrottsskrået som meddelar att Ziga Jeglic stängts av från vidare deltagande i OS. Anledningen ska vara att den slovenske forwarden fastnat i ett dopingtest inför åttondelsfinalen mot Norge, som inledde nu på morgonen svensk tid.

Substansen som hittats i Jeglics dopingtest är fenoterol, en medicin som används för att vidga luftvägarna till lungorna, skriver nyhetsbyrån AP. Domstolen har gett Jeglic 24 timmar på sig att lämna OS-byn.

29-årige Ziga Jeglic spelade för Södertälje SK i Hockeyallsvenskan mellan 2011 och 2013. Den här säsongen har han representerat Torpedo Niznij Novgorod och Neftechimik Niznjekamsk i KHL och svarat för tio poäng (2+8) på 41 matcher.

Under OS har forwarden noterats för en assist på tre gruppspelsmatcher.