Erik Karlsson.Foto: Marc DesRosiers-USA TODAY Sports IBL

Det återstår endast fem dagar till deadlinen i NHL. Ryktet säger att Ottawa Senators kan släppa sin superstjärna Erik Karlsson och bygga om. Här ger TSN:s initierade expert Bob McKenzie sin syn på vad som krävs för att trejden ska bli av. 

På måndag kväll, svensk tid, infaller trade deadline i NHL. Det ger NHL-klubbarna en sista chans att ändra i sina respektive laguppställningar inför slutspelet. Under de senaste veckorna har det florerat en hel del rykten till höger och vänster om att stora trejder kan komma att bli av.

Den kanske största snackisen, ur svenskt perspektiv, är att Erik Karlsson har ryktats vara på väg att lämna Ottawa Senators. Lagkaptenen har tidigare sagt att han vill stanna, men general managern Pierre Dorion har inte stängt dörren för att trejda 27-åringen.

Nu kommer nya uppgifter, igen, om vad som krävs för att laget ska släppa sin världsstjärna.
— Jag är förtjust i att säga vid den här tiden på året att man aldrig ska säga aldrig, men jag har svårt att se vilket lag som skulle vara villiga att att betala det höga priset för att locka Ottawa, säger den initierade hockeyreporten Bob McKenzie, enligt fanragsports. 

PEKAR UT TAMPA BAY SOM EN KANDIDAT TILL ATT VILJA HA KARLSSON

McKenzie menar att det skulle vara en fördel för ett lag att vilja ha Karlsson till två raka slutspel, om han skulle bli trejdad innan deadlinen, jämfört med att skriva ett lång kontrakt med honom under sommaren 2019 då hans kontrakt med Ottawa går ut.

Han pekar ut Tampa Bay Lightning som ett lag som skulle dra nytta av svensken för ett kommande slutspel.
— Om du är Ottawa Senators och du får ett telefonsamtal från Steve Yzerman och han säger ”Ja, kanske gör vi något för Karlsson. Vad vill du ha?” Då ska du ska börja med (ryske backen Michail) Sergatjev. Du tittar inte ens på någon annan.

McKenzies kollega på TSN, Darren Dreger, konstaterar att det givetvis inte skulle räcka med Sergatjev. Ska något lag kunna tillskansa sig Karlsson kommer det att kosta skjortan.
– Det kommer att krävas flera förstaval eller något som motsvarar det, någon spelare som valts i första rundan och som räknas som en lovande talang. Vad blir det för kombination? Antagligen fem kvalitetstillgångar eller mer. Jag har hört klubbar som sagt att Dorion skämtat om att det kommer att krävas tio förstaval. Nu tror jag inte att det är sant, men det visar bara hur långsökt det är att Erik Karlsson ska bli trejdad innan måndag, säger Dreger i en intervju med radiokanalen TSN 1200 i Ottawa.

En Erik Karlsson-trejd förefaller med andra ord svår att få till stånd. Speciellt med klockan tickande mot måndag.