• Publicerat 22 februari, 2018
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer
Timrå ser ut att bli ett av lagen som gör upp om Svenska Spel Trophy.Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström

Meca Hockey Race försvinner – och ersätts av Svenska Spel Trophy. Dessutom går spelbolaget in med 100 000 kronor till vinnaren av den allsvenska finalen.

Hockeyallsvenskans huvudsponsor, Svenska Spel, köper rättigheterna till alla fyra delmomenten, Finalen, Slutspelsserien, Playoff och Direktkvalet till SHL och samlar dem under namnet Svenska Spel Trophy. Kvalet avgörs under mars och april där två lag från SHL och åtta lag från HockeyAllsvenskan gör upp om två SHL-platser.

– Svenska Spel har sedan länge ett djupgående samarbete med Svensk ishockey där vi möjliggör bättre förutsättningar både för knatte- och elitverksamhet. Att utöka samarbetet med HockeyAllsvenskan, som är en viktig plattform för unga lovande spelare, känns därför helt naturligt. Vi ser fram emot ett spännande Svenska Spel Trophy, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef Svenska Spel.

Nytt för i år är också att segraren av HockeyAllsvenska Finalen får 100 000 kronor. Pengar som ska gå till föreningens ungdomsverksamhet.

– Svenska Spel vill genom prispengen hylla det lag som vinner den HockeyAllsvenska Finalen. Det är en mäktig bedrift av laget som genom segern kommer utmana om en plats i SHL. Genom att öronmärka prispengar är vi med och säkerställer lagets ungdomsverksamhet får bättre utvecklingsmöjligheter vilket i längden även gynnar elitverksamhet, säger Nicklas Biverståhl.

– Det fördjupade samarbetet med Svenska Spel är en mycket viktig pusselbit i vår gemensamma strävan att utveckla Svensk ishockey säger Stephan Guiance, VD HockeyAllsvenskan.