• Publicerat 22 februari, 2018
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Hampus Lindholm under World Cup 2016. Foto: JOEL MARKLUND/BILDBYRÅN

Sverige drömde om OS-guld men försvann redan i kvartsfinalen. Är förlusten mot Tyskland ett fiasko?
– Skulle jag själv ha spelat så skulle jag sett det som det, säger Anaheim Ducks svenska back Hampus Lindholm till hockeysverige.se.

ANAHEIM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Anaheim Ducks tog i natt två nya poäng genom att besegra Dallas med 2-0. Lika bra gick det inte för Tre Kronor i OS. Sverige åkte ut redan i kvartsfinalen mot Tyskland.
– Det är lite dåliga tider så jag har tyvärr inte kollat så mycket. Jag såg att Sverige förlorade så det var tråkigt, konstaterar Hampus Lindholm.

Vad sätter man för ord på en sådan förlust?
– Det är klart att Sverige inte ska förlora en kvartsfinal mot Tyskland. Inget illa mot Tyskland, de blir bättre för varje år. Men Sverige tycker man hockeymässigt ska kunna komma långt i en sådan turnering.

Att Tre Kronor skulle få respass redan i kvarten trodde inte många. Att det skulle ske mot Tyskland, nation nummer åtta på världsrankingen var det nog ännu färre som hade i tankarna. Men är det ett fiasko?
– Det är alltid fiasko när man inte vinner guldmedalj i hockeyn. Skulle jag själv ha spelat så skulle jag sett det som det. Det finns ingen som går in i ett OS och inte har som mål att ta guld. En nation som Sverige i hockey, med tanke på hur många bra spelare vi har, så tycker jag att man kan sätta högre mål än att åka ut i kvartsfinal.


Lindholm, till vardags i Anaheim Ducks. Foto: Sean M. Haffey/Getty Images

”EN DRÖM FÖR MIG”

Men det blev inget OS för Lindholm. NHL-spelarna finns som bekant inte med 2018 års upplaga. Det betyder att backen, uttagen till World Cup hösten 2016, gick miste om möjligheten att spela ytterligare en stor turnering med Sverige.

Hur gärna hade du själv varit med?
– Det skulle ha varit en dröm för mig att spela i OS. Ja, det skulle vara riktigt kul.

För många spelare var det kanske på grund av ålder sista chansen. Men som tur är för Lindholm så har har åldern på sin sida.
– Det kommer väl fler chanser, så det ser jag fram emot, konstaterar 24-åringen.