• Publicerat 22 februari, 2018
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Hampus Lindholm och Fredrik Olausson (höger). Foto: GETTY IMAGES

Ankorna är äntligen på en slutspelsplats. Och det var Hampus Lindholm som fixade festen hemma mot Dallas. I 2-0-segern blev backen stor matchhjälte med sitt mål till 1-0. 24-åringen passerade dessutom Fredrik Olausson i klubbens interna målliga för backar.
– Det är kul att kunna bidra till vinster, säger han till hockeysverige.se.

ANAHEIM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Anaheim Ducks är på jakt efter en ny slutspelsplats. Och efter en liten trög start på säsongen verkar ankorna nu verkligen ha fått luft under vingarna. I natt kom en ny seger hemma mot Dallas. Och det blev en blågul matchhjälte i 2-0-segern. Hampus Lindholm tog vara på en lös puck framför mål och tryckte in 1-0 för sitt lag.
– Det var bra skott av (Ryan) Getzlaf. Jag gick på kassen och så trillade pucken ned. Det var bara att försöka tryck dit den, berättar Lindholm om sitt åttonde nätrassel för säsongen.

Laget höll dessutom nollan för andra matchen i rad. Senaste var det John Gibson som höll tätt, men ikväll var det istället Ryan Miller som spikade igen fullständigt. Och att det defensiva spelet fungerar så bra är ett gott betyg även till Lindholm, som får ta ett stort ansvar i egen zon.
– Det känns som att vi verkligen börjar trycka till i försvarszon och spelar tight. Vi har ändå lite chanser framåt, men de får väldigt mycket momentum med sina powerplay. Skotten gör sig kanske inte rättvisa på hur matchbilden såg ut. Vi kanske ska vara lite smartare och hålla puckarna nere så vi inte får så mycket utvisningar.
– Men överlag så tycker jag att vi spelar stabilt, hårt och är på rätt ställen. De skjuter mycket skott utifrån.


Lindholm firar ännu ett mål. Foto: Sean M. Haffey/Getty Images

”KAN HÄNDA ÄVEN DEN BÄSTE”

Det var just utvisningarna som höll på att ställa till det för hemmalaget. Anaheim sate sig själva i ett minst sagt vanskligt läge i den tredje perioden. De drog på sig tre raka utvisningar inom loppet av 90 sekunder, varav två för ”puck out”
– Det är inte roligt, men lite oturligt. Vi försöker få ut pucken men tar i lite för mycket och den flyger ut. Det är sådant som händer och kan hända även den bäste. Det var bara att bita ihop och kriga på. Sedan så fick vi ett mål efter alla boxplay, så det var mycket momentum som svängde där.

Getzlaf utnyttjade en kontring i numerärt underläge och satte 2-0 med knappa sex minuter kvar av tredje. Det blev också slutresultatet, och Lindholm blev den stora matchvinnaren.
– Det är kul att kunna bidra till vinster. I dag tyckte jag att hela laget spelade väldigt stabilt i egen zon. Penalty kill och powerplay kom upp stort. Det var viktigt.

KLÄTTRADE FÖRBI FEDRIK OLAUSSON

Som grädden på moset hade den tidigare Rögle-backen ytterligare anledning att fira efter matchen. Nattens mål var Hampus Lindholms 37:e fullträff i Ducks-tröjan. Det gör att han passerar Fredrik Olausson på listan över flest gjorda mål bland backar i klubbens historia. Lindholm är nu femma på den rankingen.
– Aha, det är inte så jättelång historia så man kanske fortsätter att klättra om man får spela här ett tag till, och det får man hoppas, konstaterar han med ett leende.