Agnes Åker.Foto: Bildbyrån

Hon har fått stå i skuggan av landslagsmålvakten Lovisa Berndtsson i Djurgården. Men klubben visar att de tror på Agnes Åker och ger henne ett fyraårskontrakt.

Agnes Åker kom till Djurgården från Modo under säsongen 2015/2016 och vann guld med klubben förra året. Men hon har mestadels fått spela andrafiolen bakom landslagsmeriterade Lovisa Berndtsson.

Den här säsongen har det bara blivit tio matcher mellan stolparna för Åker.
— Tio matcher är aldrig något jag kommer nöja mig med. Jag tävlar för att stå så mycket som möjligt och för att tränaren ska känna ett förtroende till mig och mitt spel, berättar 20-åringen för Djurgårdens hemsida.

Klubben verkar tro på målvaktens tävlingsinstinkt och har nu gett henne ett fyraårskontrakt. En längd som får ses som ganska ovanlig inom damhockeyn.
— Jag vill ge mig själv de bästa förutsättningar och just nu ser jag dem i Djurgården. En stadig grund att utvecklas ifrån, berättar Åker om att hon nu blir kvar i klubben fram till 2022.

Statistiskt sett har Åker överglänst sin målvaktskollega i klubblaget med 1,29 insläppta mål i snitt, samt 93,1 i räddningsprocent.