• Publicerat 23 februari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Almen Bibic.Foto: Bildbyrån/Magnus Lejhall

Almen Bibic kom till Linköping i december efter uppbrottet från Rögle. Efter att ha funnit sig till rätta i klubben hoppas han att det ska bli en fortsättning i Östergötland.
– Får tränarna jobba med spelarna ett tag så blir de bättre. Titta på (Daniel) Rahimi och många andra, säger han till Corren.

Almen Bibic lämnade Ängelholm, Rögle och storebrorsan Alen bakom sig och flyttade till Linköping i början av december. Där har backtuffingen blivit allt mer bekväm i sin nya omgivning, men han sitter likväl på ett utgående kontrakt och framtiden är därmed osäker.

I en intervju med Corren säger 24-åringen att han gärna stannar i LHC.
– Vill klubben ha kvar mig så vill jag vara kvar. Annars finns säkert någon annan som vill ha en. Men det är en utvecklande miljö och bra ledarskap här. Får tränarna jobba med spelarna ett tag så blir de bättre. Titta på (Daniel) Rahimi och många andra. Men det är inget som sker över en natt.

Almen Bibic har rötterna i Leksands junior- och ungdomsverksamhet, men har inte spelat i klubben sedan 2013 då han blev utlånad till Rögle. Nu föredrar han att stanna i SHL. Men han inser att resten av säsongen kommer att bli en audition för att få nytt kontrakt.
– Jag tycker att det har gått helt okej. Jag försöker att spela lite mer totalhockey än bara defensivt, tacklas och stångas. Då blir det mycket roligare att spela också.

Bibic har skjutit tre mål och svarat för ytterligare tre assist på 18 SHL-matcher i Linköping. Innan klubbytet hade han en assist på 18 matcher med Rögle.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.