GANGNEUNG, SOUTH KOREA – FEBRUARY 23: Nikita Gusev #97 of Olympic Athlete from Russia celebrates after scoring his team’s first goal against Czech Republic in the second period during the Men’s Play-offs Semifinals on day fourteen of the PyeongChang 2018 Winter Olympic Games at Gangneung Hockey Centre on February 23, 2018 in Gangneung, South Korea. (Photo by Bruce Bennett/Getty Images) …
OS 2018

De är i OS-final – avgjorde på 27 sekunder

De ses som den stora favoriten till att plocka hem OS-guldet och i semifinalen mot Tjeckien stod OAR pall när de kunde vinna med 3-0.

Tjeckien inledde matchen bäst men sedan tog OAR över och skapade de bästa chanserna. Men pucken ville inte in bakom duktige tjeckiske målvakten Pavel Francouz.

I mitten av matchen kunde dock Nikita Gusev sätta dit pucken för OAR, detta efter en kalaspassning av Pavel Datsyuk. Tjeckien menade dock på att Kirill Kaprizov störde Francouz och utmanade beslutet. Domarna dömde dock mål efter granskning.

NATTSVART FÖR TJECKIEN

27 sekunder senare gjorde backen Vladislav Gavrikov 2-0 till OAR och läget var nattsvart för Tjeckien. Ilya Kovalchuk visades ut två gånger i slutet av den andra perioden, bland annat efter en vårdslös bentackling på Jan Kovar som upprörde de tjeckiska spelarna.

Men Tjeckien lyckades inte få utdelning i sina powerplay, mycket beroende på duktige Vasili Koshechkin i det ryska målet som höll nollan i semifinalen. Ilya Kovalchuk gjorde 3-0-pucken i öppen kasse sedan Tjeckien plockat ut målvakten.

Vilket motstånd OAR får i finalen avgörs i eftermiddag då Kanada ställs mot Tyskland.