Joel Eriksson Ek firar med lagkamraterna efter sitt mål.Foto: Getty Images

Han gick 50 matcher utan att göra mål innan han hittade nätet i måndags mot Islanders. Inatt mot New Jersey gjorde Joel Eriksson Ek återigen mål när New Jersey Devils besegrades med 2-4 på bortaplan.

Den 5 oktober gjorde Joel Eriksson Ek mål i NHL-premiären. Sedan fick han vänta drygt fyra månader innan mål nummer två för säsongen kom i måndags. Inatt gjorde 21-åringen mål igen när New Jersey Devils besegrades på bortaplan.

Och det var ett viktigt mål svensken gjorde när han kvitterade till 2-2 i mitten av matchen efter att hans lag varit i underläge med 0-2. Han och hans kedja med Daniel Winnik och Chris Stewart fick också beröm av stjärnan Eric Staal.
— De var bra hela kvällen, satte igång spelet och skapade offensivt. Bra lag har balans och olika killar som kliver fram, sa han efter matchen enligt nhl.com.

Taylor Hall gjorde mål för New Jersey och han har nu gjort poäng i 13 raka matcher vilket är den längsta sviten under säsongen i ligan. New Jerseys mål vaktades av Eddie Läck som stoppade 21 av 24 skott.