• Publicerat 23 februari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
John Dahlström.Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

Mållöst tills det återstod 21 sekunder av andra perioden. Sedan fullständigt exploderade IK Oskarshamn i den tredje. Efter hattrick av lånet från Almtuna, John Dahlström, utklassades Södertälje med 6–0 på hemmais.

I Almtuna hade han svårt att få speltid och lånades ut till Hockeyettan för att få mer matchning. Men det är efter utlåningen till IK Oskarshamn som det har lossnat för tidigare juniorlandslagsmannen John Dahlström.

I kväll sköt 21-åringen, som har rötterna i Frölunda, för ett hattrick när IKO utklassade Södertälje i en underlig match.

FEM OBESVARADE MÅL I TREDJE PERIODEN

Tillställningen var nämligen mållös långt in i tredje perioden. Men när Dahlström spräckte Georg Sörensens nolla blev det starten på en riktig målorgie i Be-Ge Hockey Center. I den tredje perioden sköt hemmalaget nämligen fem obesvarade mål.

Ludvig Elvenes, Jonas Engström och Manuel Ågren sköt också mål för IKO medan Christoffer Rifalk höll nollan genom att stoppa 22 skott. Dahlström har fem mål och sju poäng på nio matcher sedan han kom till Småland. I Almtuna hade han lika många poäng på 28 matcher.

Via segern klättrar Oskarshamn upp på femte plats i tabellen. SSK är åtta, en poäng före jagande Vita Hästen under slutspelsstrecket.