• Publicerat 23 februari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Josh Bailey.Foto: Getty Images/Bruce Bennett

New York Islanders hoppas kunna skriva ett långtidskontrakt med John Tavares innan han blir unrestricted free agent i sommar. Nu har klubben lyckats få hans radarpartner Josh Bailey att teckna ett nytt sexårskontrakt med klubben.

John Tavares vara eller icke vara i New York Islanders uniform bortom den här säsongen har varit ett hett talesämne hela säsongen. 27-åringen sitter på ett utgående kontrakt och har, om han så önskar, möjlighet att testa den öppna marknaden 1 juli i sommar.

För Islanders är det prioritet att lyckas behålla sin kapten och frontfigur. Men det lär dröja till efter säsongen innan Tavares ger en indikation på vilken riktning det blåser. Under tiden försöker klubben ge honom tillräckligt med starka argument för att övertyga honom att stanna.

På fredagen levererade man ett av dessa genom att skriva ett nytt sexårskontrakt med Tavares radarpartner Josh Bailey. Enligt Bob McKenzie på TSN är kontraktet värt 30 miljoner dollar och har en lönetaksträff på fem miljoner dollar per säsong.

75 MÅL FRÅN FÖRSTAKEDJAN

Bailey, som draftades av Islanders som nionde spelare i första rundan 2008, satte personbästa med 56 poäng (13+43) på 82 matcher förra säsongen, men har redan överträffat det i år. På 58 matcher har det blivit 15 mål och totalt 62 poäng.

Bailey höjer lönen med 1,7 miljoner dollar per säsong i det nya kontraktet, som gäller till och med säsongen 2023/24. I det utgående kontraktet hade han en lönetaksträff på 3,3 miljoner dollar per säsong.

Josh Bailey och John Tavares har lyckosamt matchats med Anders Lee i Islanders förstakedja den här säsongen. Tillsammans har trion svarat för 75 mål och 174 poäng.