Michael Grabner.Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports

New York Rangers har inte fått ut vad man förväntat sig av sin trupp och ledningen har meddelat att man ska bygga om. Inatt trejdades målkungen Michael Grabner till rivalen New Jersey Devils tvärsöver Hudsonfloden. Första trejden någonsin mellan klubbarna.

Michael Grabner fanns inte med i Rangers laguppställning i nattens match mot Montreal och strax efter meddelades det att österrikaren trejdats till New Jersey Devils i utbyte mot rättigheterna till backen Yegor Rykov och ett draftval i andrarundan 2018.

Grabner har under säsongen stått för 25 mål och med det är han bäst i New York Rangers. 30-åringen kom till klubben som free agent från Toronto sommaren 2016.

Yegor Rykov draftades av Devils i 2016 års draft, men har ännu inte spelat i NHL. Under säsongen har han stått för 14 poäng på 51 matcher för SKA St. Petersburg i KHL.

FÖRSTA TREJDEN NÅGONSIN

Sport News 9 låter berätta att det är den första trejden någonsin över Hudsonfloden mellan organisationerna sedan Devils flyttade till New Jersey 1982.

I nattens förlustmatch på bortaplan mot Montreal (3-1) fick dessutom Henrik Lundqvist stå åt sidan till förmån för löftet Alexandar Georgiyev. 22-åringen motade 38 av 40 skott i sin första NHL-match.
— Han gjorde vad en målvakt ska och gav oss chansen, sa Rangers coach Alain Vigneault efter matchen till nhl.com.

Även Rick Nash saknades i nattens match. 33-åringen omgärdas också av trejdrykten och enligt ihärdiga uppgifter är en trejd mycket nära.