• Publicerat 23 februari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
TREJDAD. Filip Gustavsson tillhör numera Ottawa Senators efter att ha blivit skeppad dit av Pittsburgh för Derick Brassard.Foto: Bildbyrån & Getty Images

Pittsburgh Penguins släpper rättigheterna till Luleås JVM-etta Filip Gustavsson. På fredagskvällen gjorde klubben klart med Ottawa Senators center Derick Brassard och offrade den svenske målvakten i processen.

Pittsburgh Penguins har letat efter en ny tredjecenter inför avslutningen av säsongen. Nu har man funnit honom i Ottawa Senators. Den som kommer att komplettera Sidney Crosby och Jevgenij Malkin under resten av säsongen blir Derick Brassard.

På fredagen värvade Penguins den 30-årige tvåvägscentern, som har över 700 NHL-matcher bakom sig. I utbyte får man ge upp den svenska målvaktstalangen Filip Gustavsson, ett förstaval i draften och backen Ian Cole.

KASTAS IN I TREJDEN FÖR ATT GE PENGUINS LÖNETAKSUTRYMME

Gustavsson, 19, draftades av Penguins i andra rundan 2016 och skrev NHL-kontrakt med klubben i juni i fjol bara för att bli utlånad till Luleå den här säsongen. Tanken var att Penguins skulle plocka över honom till nästa säsong, men nu får han flytta till Ottawas organisation i stället.

Cole, vars kontrakt går ut i sommar, slängs in i trejden för att ge Penguins utrymme under lönetaket att få plats med Brassards kontrakt. Genom att bli av med återstoden av Coles lön på 2,1 miljoner dollar får man det. Amerikanen, som vunnit två raka Stanley Cup med Penguins, har svarat för 13 poäng (3+10) på 47 matcher den här säsongen.

Derick Brassard har skjutit 18 mål och stått för 38 poäng på 58 matcher för Ottawa den här säsongen. Han har ett kontrakt som ger honom i snitt fem miljoner dollar per säsong och löper ut efter nästa säsong.