• Publicerat 23 februari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
ANDRA RAKA SKRÄLLEN. Tyskland skrällde sig till OS-final på fredagen.Foto: Bildbyrån/Gregory Dukor

Det räknas som en av hockeyvärldens stora skrällar i OS-sammanhang. Tyskland segrar över Sverige och Kanada på vägen fram till en OS-final skapar förvåning hos de flesta – utom en del av tyskarna själva.
– Vi startade en gruppchatt inför turneringen och den kallades Mission: Gold, berättar forwarden Marcus Kink för IIHF.com.

Det blir en synnerligen oväntad OS-final på söndag. Att Ryssland, eller OAR som de måste kalla sig i Sydkorea, tog sig dit är helt enligt förhandstipsen. Men vem hade på förhand ens kunnat drömma om att Tyskland skulle ta sig dit? Och dessutom genom att slå både Sverige och Kanada i processen.

Tyskarna var av naturlig anledning uppspelta efter semifinalsegern med 4–3 mot Kanada under fredagen. Men samtidigt har det visat sig finnas mer självförtroende i det tyska laget än någon kunnat ana.
– Vi spelade mot Schweiz (i åttondelsfinalen) och alla trodde det var kört. Sedan Sverige, de regerande världsmästarna, och alla sa ”nu är resan över”. Folk hade redan bokat flyget hem, men vi slog Sverige och nu är vi fortfarande här. Sedan möter vi Kanada och folk säger ”Okej, ni kan inte spöa Kanada”, men vi är fortfarande här och det är fantastiskt, jublade forwarden Marcus Kink i sin intervju med IIHF.com efter slutsignalen.

”DET KÄNNS OVERKLIGT”

Kink berättar också att de tyska spelarna redan på förhand hade
– Det är rätt lustigt. Vi startade en gruppchatt inför turneringen och den kallades Mission: Gold. Killarna skrattade åt det när jag öppnade chatten och bjöd in alla. Alla bara ”haha”, men vår tro växte varje dag och nu är vi i final, säger Kink.

Alla var emellertid inte lika självsäkra som Marcus Kink. Forwarden Patrick Reimer, som sänkte Tre Kronor i kvarten med sitt övertidsmål, behövde nypa sig i armen efter semifinalen.
– Jag kan knappt tro på det som hände därute. Vi har alltid drömt om att spela om en medalj, men hur stora var våra chanser, frågar han sig.
– Det känns som vi fortfarande befinner oss i en dröm. Nu ska vi spela för en guldmedalj på OS. Det är overkligt.