• Publicerat 24 februari, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
William Karlsson sköt två nya mål i natt.Foto: Getty Images

William Karlsson fortsätter vara med i kampen om skytteligatiteln igen. I natt sköt han två nya mål när Vegas besegrade Vancouver med 6-3.
– Vegas är på riktigt, konstaterade Daniel Sedin efter förlusten.

33 mål på 61 matcher. Det är William Karlssons osannolika facit efter nattens tvåmålsmatch mot Vancouver Canucks. Den svenske megasuccén är fortsatt med i kampen om att vinna NHL:s skytteliga. Han är bara tre mål bakom Washingtons superstjärna Aleksandr Ovetjkin. Hand upp, den som såg den utvecklingen komma.

Karlsson kvitterade först till 2-2 efter 14:39 av den första perioden. Sen var det han som gav Vegas ledningen mot Vancouver, 5:36 in i den andra. Minuten senare fick han dessutom en assistpoäng på Jonathan Marchessaults 4-2-mål i powerplay.
– Det handlar om att slänga den på kassen. Vi gjorde det, och sen trycker ”Marsch” in returen, sade Karlsson i periodpausen efter den andra perioden.

”ALDRIG SPELAT I EN MER HÖGLJUDD ARENA”

Vegas vann till sist med 6-3. Tomas Nosek gjorde 5-2 i slutet av den andra perioden och det blev något av en dödsstöt för Vancouver. Daniel Sedin skapade en viss dramatik med sitt 5-3-mål, hans sextonde för säsongen, men närmare än så kom man inte. I stället gjorde David Perron 6-3 i slutminuterna.
– Vegas är på riktigt. Och jag måste ge beröm till fansen. Jag har aldrig spelat i en mer högljudd arena, säger Daniel Sedin efter förlusten.

Sedin hade också en assistpoäng på Thomas Vaneks 2-1 i den första perioden. Även Sven Bärtschi gjorde mål för Vancouver. Tomas Hyka, som för bara några år sedan floppade i Färjestad och sen floppade i Västerås, var den som öppnade Vegas målskytte. Det var hans första kasse i NHL.