• Publicerat 25 februari, 2018
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Adam Larsson.Foto: Matthew Pearce/Icon Sportswire

Det har varit stor sorg sedan Robert Larsson gick bort i början på februari. Adam Larsson förlorade sin pappa. Men efter en tid hemma med familjen i Skellefteå är han nu tillbaka på isen med Edmonton Oilers. 
– Att bara vara runt laget och få alla rutiner tar bort lite av de negativa tankarna, säger Larsson till hockeysverige.se. 

LOS ANGELES (HOCKEYSVERIGE.SE)
Den tidigare hockeyspelaren Robert Larsson avled mycket tragiskt i början på februari, blott 50 år gammal. Skellefteå-profilen spelade för Skellefteå AIK under tio säsonger (1985-1995) och draftades även av Los Angeles Kings, även om det aldrig blev något NHL-spel.

Sonen och NHL-spelaren Adam Larsson, nu i Edmonton Oilers, förlorade helt plötsligt sin pappa. Larsson tog ett avbrott från hockeyn för att åka hem till familj och vänner i Skellefteå. Men nu är han tillbaka på isen med sitt lag igen. Natten till söndag var Edmonton Oilers på besök hos Los Angeles Kings och vann med 4–3. Det var Larssons femte match sedan det högst ofrivilliga uppehållet. Backen stod för en assist i segern.
– Det känns bra att vara tillbaka. Att bara vara runt laget och få alla rutiner tar bort lite av de negativa tankarna. Jag kommer att ha bättre och sämre dagar en lång tid fram över. Det är många tomrum man inte vet hur man ska hantera riktigt. Det känns som att det dyker upp något nytt varje dag som man inte riktigt är förberedd på, berättar 25-åringen för hockeysverige.se.

Som tur är har stödet från hela Edmontons organisation och lagkamrater hjälpt honom.
– Det känns som att bara vara runt killarna… Man är lyckligt lottad att ha 24 nära vänner en sådan här gång.


Klefbom och Adam Larsson (höger). Vänner och lagkamrater.
Foto: Codie McLachlan/Getty Images

KLEFBOM: ”GRYMT SKÖNT ATT HAN ÄR TILLBAKA”

En av vännerna och lagkamraterna är back-kollegan Oscar Klefbom. Landsmannen är givetvis en stöttepelare både på och utanför isen.
– Jag tycker att Adam har tagit sig igenom det här på ett alldeles strålande sätt. Det gäller bara att man är där och stöttar honom och finns där för honom.
– Det är grymt skönt att han är tillbaka. Han är en viktig pjäs. Han spelar många minuter och är bra i boxplay. Han är en viktig nyckel till vårt lag, så väldigt skönt att han är tillbaka.

Och Adam Larsson känner som sagt stöd från många håll. Inte minst kompisen Klefbom.
– Ja, självklart. Han har hjälpt mig riktigt mycket, ibland bara med sådana smågrejer. Jag kan inte kräva bättre support än vad jag har fått av alla i organisationen, lagkompisar, tränare och allt vad det är runt om i stan. Jag kommer att vara för evigt tacksam.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.